Onderzoek hergebruik en herbestemming

Op 14 juni 2012 organiseerden we een discussieavond rond het thema herbestemming in ons kantoor. Conversie, upgrading, revitalisatie of herbestemming van gebouwen zijn de laatste jaren een steeds groter onderdeel van de bouwopgave gaan uitmaken. De traagheid van het huidige economische bestel maakt dat een revitalisatie van een bestaand gebouw serieus en diepgaand bekeken wordt in plaats van automatisch door te schakelen naar nieuwbouw.

Inmiddels hebben we een dusdanig aantal strategie├źn ontwikkeld en referentieprojecten bestudeerd, dat we het interessant vonden deze te bundelen en met een kleine groep bouwprofessionals van gedachten te wisselen over de uitdagingen en kansen die deze benaderingen hebben.

De kansen, uitdagingen en parameters in dit onderzoek zullen ook een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkelingen in Vrieheide.
Op dit moment werken we aan een publicatie rond dit lopende onderzoek.