Odacomplex Sittard

Seniorenwoningen Odacomplex Sittard, plan Zitterd Revisited
opdrachtgever: Zo Wonen, Sittard-Geleen
stedenbouwkundige: Coenen & Co.
aannemer: Laudy Bouw & Ontwikkeling, Sittard
ontwerp & realisatie: 2004 – 2010

Het opnemen van het bestaande woonzorgcomplex St. Oda en Oos Zittesj Hoes Welzijnscentrum voor ouderen in de nieuwe constellatie van het plan Zitterd Revisited.
Het bestaande pand is bouwtechnisch nog in goede staat en wordt van binnen alleen aangepast aan de nieuwe wensen van de bewoners. Van buiten wordt het bestaande geschilderd en wordt er een correctie van de stedenbouwkundige verschijning gemaakt door een gedeelte af te toppen en het straatprofiel aan de buitenzijde van het gebouw te verbeteren. Dit laatste wordt bereikt door een uitbreiding van de woningen aan de buitenzijde voor het gebouw te plaatsen. Deze vormt een geheel met de nieuwe vleugel.
Aan de achterzijde vind het bestaande dienstencentrum een nieuw onderkomen in een bijzondere feestzaal die zich plooit uit de plint. Op deze plint ontstaat een nieuwe binnentuin die uitkijkt over de oude schootvelden van de historische stad Sittard.